Търсят превозвач за три градски линии в Асеновград

Автобусните линии с номера 2, 3 и 5, обслужващи обществения транспорт в Асеновград ще бъдат възложени директно на определена фирма.

Причина за крайната мярка е, че на обявената обществена поръчка в началото на тази година за обслужване на тези маршрути не се яви нито един кандидат.

Процедурата за директно възлагане вече е обявена в Агенция по обществени поръчки, където превозвачите  могат да подават офертите си. Срокът е до края на месеца.

„Тези автобусни линии се оказаха неатрактивни, затова липсва икономически интерес от страна на бранша, коментира ресорният заместник-кмет Димчо Темелков.

Независимо от дейностите , свързани с прякото договаряне между превозвача и община Асеновград, първоначално обявените условия по поръчката остават.

Нови автобуси тръгват по улиците на Асеновград, но напролет

Според местната управа най-добро за асеновградчани е  задължителното условие  участниците да притежават автобуси с екологични двигатели Евро 5, снабдени с GPS навигация, климатична система и да са пригодени за хора с увреждания.

Автогарата в Асеновград възстановява обслужването на автобуси

Договорите за тези линии изтекоха още преди време.  В момента маршрутите са възложени на досегашните превозвачи чрез спешни мерка със заповед на областния управител. Те обаче са за една година и срокът им изтича през месец април.

Все още не е подписан договорът и с превозвача, спечелил конкурса за обслужване на линия номер 4. Процедурата се обжалва от класирания на второ място кандидат, който претендира за условията, обявени в точката за разход.

 

Подобни статии

Top