Търсят проектант за нова сграда на Математическата (ВИДЕО)

Правят многоетажен паркинг за 1000 коли на Гребната

Започва изграждането на нова сграда на Математическата гимназия, съобщи кметът Иван Тотев. Тя ще се строи на парцела зад хотел „SPS“, отреден за образователна инфраструктура, уточни той.

Има изготвено задание за проект на бъдещата сграда, предстои общинската управа да проведе разговори с Камарата на архитектите в Пловдив, с цел да ги привлече при търсенето на проектант. За целта ще бъде обявен конкурс по Закона за обществените поръчки, каза още градоначалникът.

Сградата ще бъде изградена съвместно с ръководството на гимназията.

Припомняме, че в момента Математическата гимназия се помещава в една и съща сграда с  ОУ „Драган Манчов“ в кв. „Христо Смирненски“.

Предстои и изграждане на нов многоетажен паркинг за 1000 автомобила до Гребната база. Паркингът ще бъде на мястото на бившия паркинг за репатриране на автомобили, на който в момента е разположен пазара. Самият пазар ще се помещава на най-долното ниво на съоръжението, а на най-горното ниво ще бъдат разположени магазините, които в момента се намират на територията на пазара.

Теренът е на площ 9,5 дка, припомни Тотев. Целта е при мащабни събития от типа на „Hills of rock”, посетителите да оставят колите си именно в този паркинг, а не да се чудят къде да си намерят място из квартала наоколо.

Подобни статии

Top