Търсят се директори на 31 училища в Пловдивско

След пенсионирането на голяма част от школските шефове, се стигна до обявяване на нови конкурси

РУО-Пловдив обяви конкурс за директори на 31 училища в Област Пловдив. Заповедта за обявяване на конкурсите е подписана от началника на Регионалното управление на образованието под тепетата Иванка Киркова.

Както DCNEWS вече съобщи, след пенсионирането на голяма част от директорите на училища в региона поради навършена възраст, конкурс се обявява за шефове на десет училища в града под тепетата. Това са ПГ по кожени изделия и текстил „Проф. д-р Иван Богоров“, НУ „Климент Охридски“, ОУ „Драган Манчов“, ОУ „Стоян Михайловски“, ОУ „Панайот Волов“, Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ „Димитър Матевски“, СУ „Пейо Крачолов Яворов“, Национална търговска гимназия и ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“.

Пенсионират известни училищни директори в Пловдив и областта

Конкурс ще има и за шефските постове в две училища в община Асеновград.

Това са  ОУ „Панайот Волов“ в Асеновград и ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в с. Боянци.

В община Карлово пък нови директори ще има  СУ „Христо Проданов“ и ПГ по ж.п.транспорт „Христо Смирненски“ в подбалканския град, ОУ „Отец Паисий“ в Песнопой и  ОУ „Неофит Рилски“ в гр. Баня.

Сред учебните заведения, за които ще има конкурс са също училищата в Белозем и село Чалъкови, селата Бенковски, Костиево и Войводиново, както и две училища в Куклен – СУ „Отец Паисий“ и ПГ по селско стопанство.

В заповедта на Иванка Киркова са посочени изискванията към кандидатите за школски шефове.

Те трябва да имат минимум 5 години учителски стаж, да бъдат магистри, да не са осъждани и да са със степен магистър.

Документи се подават от днес до 13 юли в РУО-Пловдив. Конкурсът ще премине в три етапа – допускане по документи, тест и интервю. Повече може да видите ТУК.

С друга заповед, подписана от просветния министър Красимир Вълчев пък, се обявява конкурс и за Специалното училище за ученици с увреден слух „Професор д-р Стоян Белинов“. Срокът за кандидатстване е същият, а документи се приемат отново в РУО-Пловдив. Повече може да видите ТУК.

Подобни статии

Един коментар

  1. Ангел Грънчаров написа:

    Няма как да си променя мнението за системата. Порочната система трябва да бъде премахната. Интересно ми е да разбера дали човек с моите възгледи за реална демократизация, декомунизация и либерализиране на системата може да получи пълномощия от МОН, което на думи твърди, че е за демократизиране-либерализиране на системата. Така ще дам шанс на МОН да покаже дали е за реална или е за мнима демократизация – и дали е за реално либерализиране или е за мнимо „либерализиране“. Прочее, аз не смятам, че българското образование и българските училища са „бащиния“ или „частна собственост“ на мутрите и по тази причина смятам, че съм длъжен да участвам в тези директорски конкурси.

Top