Търсят скрити съкровища и ловят призраци в Тютюневия град

Търсене на скрити съкровища,

лов на призраци и изпълнение на задачи по трасе с GPS координати, са част от предизвикателствата, които очакват желаещите да се включат в първите от поредицата безплатни градски игри. Те ще се състоят в Тютюневия град, на 11 и 12 ноември и са организирани от Фондация „Пловдив 2019“.

Уикендът под мотото „Тютюневия град. Генезис!“ ще провокира гражданите и гостите на Пловдив да се включат в събитие, което ще ги насочи към нестандартно мислене за Тютюневия град – един от ключовите проекти в програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата“.

Подобна инициатива цели пространствата около тютюневите складове да бъдат разпознати като нови места за общуване, забавление и култура. Градските игри предоставят възможност за участие както на индивидуални играчи, така и на семейства, деца и организирани групи. Събирателен пункт за старт на игрите и в двата дни е ул. „Екзарх Йосиф“ в Тютюневия град. На място доброволци на фондацията ще упътват играчите към техните мисии и задачи.

Игрите стартират в събота от 14:00 часа. Първата е „Да създадем град“, в която малки и големи могат да се впуснат в търсене на скрити съкровища. Играчите с помощта на карта ще търсят скрити съкровища (кодове) по улиците „Екзарх Йосиф“ и „Д-р Г. М. Димитров“. Кодовете ще им дадат възможност да съберат кредити за „закупуване“ на земя и сгради, за да пресъздадат своите идеи за нови къщи, паркове и улици в Тютюневия град. Условията на играта предвиждат и поредици от предизвикателства, които ще променят решенията в движение.

1 2

Подобни статии

Top