Тарторът на бандата от Роженския манастир: „Повече няма да работите, ставате милионери“

44-годишният адвокат Стефан Матеев, който според районната прокуратура в Сандански е организатор на обира в църквата на Роженския манастир обещал на съучастниците си, че повече никога няма да работят, защото след обира ще бъдат милионери.

Оставиха в ареста двама от бандитите нападнали Роженския манастир (СНИМКИ)

Това стана ясно по време на заседанието на Окръжен съд  Пловдив.  Mатеев, който се смята, за тартор на бандата остава постоянно в ареста, решиха днес магистратите.

Заедно с него зад решетките ще лежи и 21-годишният Юксел Митев.

Арестуваха петима от бандитите, нападнали попа в Роженския манастир

Останалите двама от бандата, за които прокуратурата в Сандански настоя за решетки по време на досъдебното производство, са ученици в 10 и 12 клас. Това са 16-годишният Г.Х. и 17-годишният А.Х. Спрямо тях е взета мярка за неотклонение „Под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“.

Четиримата са обвинени от  Районна прокуратура – Сандански в това, че на 18 септември тази година в съучастие са извършили грабеж в Роженския манастир. Адвокат Матеев пък е обвинен и в държане  на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение.

Делото за мярката се гледа от пловдивските районни магистрати, тъй като колегите им в Сандански си направили отвод заради адвоката.

Подобни статии

Top