Тайбе Юсеин е в битката за медалите на Игрите!

Българката победи с 4:1 точки бразилката Лаис Нунеш, а след това постигна технически туш за 51 секунди над Болортуя Курелку от Монголия

Само 51 секунди бяха необходими на Тайбе Юсеин, за да влезе в битката за медалите в Токио. Българската състезателка по борба победи с технически туш Болортуя Курелку от Монголия на 1/4-финалите в олимпийския турнир в категория до 62 килограма.

По-късно днес, около 12:40 часа, Тайбе Юсеин ще се изправи срещу следващото си препятствие в японската столица – представителката на домакините Юкако Каваи, която ѝ е много добре позната.

Българката изигра много добре тактически втория си двубой на олимпийския тепих. Още в началните секунди Тайбе Юсеин атакува монголката и само с няколко движения успя да натрупа 10:0 точки, което означаваше технически туш и край на срещата след по-малко от минута.

Световната и европейска шампионка започна отлично представянето си в Токио. В първия си двубой, на 1/8-финалите, тя победи с 4:1 точки бразилката Лаис Нунеш.

След бързия успех над Болортуя Курелку нашата представителка ще срещне Юкако Каваи.

Японката е сребърна медалистка от Световното първенство по борба през 2018 година в Будапеща, Унгария. Именно на финала Тайбе Юсеин побеждава японката, за да спечели златото, а второто място остава за съперничката ѝ. Година по-късно Каваи спечели и бронзов медал от шампионата на планетата.

Въпреки че тренировъчният процес на българката беше нарушен през изминалата година, заради тежка контузия на коляното, до този момент по нищо не личи Тайбе Юсеин да има пропуски в подготовката. Повече от 6 месеца Тайбе Юсеин отсъстваше, като непосредствено преди Олимпиадата тя успя да участва на два турнира.

Вторият български представител в Токио днес е Христо Христов. От 13:50 часа той ще започне участие в олимпийската надпревара по вдигане на тежести в категория до 109 килограма.

Източник: БНТ, Снимка: БОК, Бончук Андонов – StartPhoto

Подобни статии

Top