Тайните на слабите жени

Те пият вода

Не само, че да останеш хидратиран е важно, за да поддържаш цялостното си здраве (особено при упражнения), но и понякога объркваме усещането за жажда с чувство на глад, казват специалистите.

„Да останеш хидратиран е ключът към управлението на теглото и здравето като цяло“, заявява диетологът Джаки Лондон.

Въпреки че може да се изкушите да се обърнете към захарни напитки като сода, сок, кафе с подсладители или коктейли, опитайте се вместо това да пиете повече вода.

Дръжте бутилка с вода на бюрото си, за да ви напомня, и носете със себе си бутилка за многократна употреба, когато сте в движение.

Нямат „специален повод“ всеки ден

Сладкиши в офиса, специален десерт в ресторант, торта за рождения ден на приятел. Такива събития има толкова често, че е лесно да се оправдаваме с тях всеки ден. Докато изкушенията от време на време са нещо нормално, вашата диета и режим като цяло са това, което поддържа теглото ви стабилно, казва Хейзър.

Така че избирайте „наградите” и изкушенията мъдро и се откажете от останалото. Може би сте разделили крем брюле със съпруга си на специална вечеря, но пропуснете бисквитките по време на служебната среща през деня. Или празнувайте рождения си ден с тортата, но не и рождения ден на всички около вас.

Казват „не“ на диетичната кола

Изкуствените подсладители са спорни. Докато някои проучвания показват, че те не оказват влияние върху теглото, други изследвания показват, че безкалоричните напитки могат да предизвикат повишаване на теглото чрез стимулиране на глада. Д-р Шемек съветва да ги избягвате напълно.

„Диетичните напитки карат мозъка да иска повече захар и много хора се пристрастяват към тях“, казва тя. Плюс това, поръчването на диетична сода може да ви кара да мислите, че спестявате калории с нея и да ги наваксате двойно с недиетична храна.”

Експериментират в кухнята

Здравословно хранене никога не е скучно, ако поднасяте ястия с билки и подправки. Те засилват всеки аромат на ястието, заменят мазнините и са също толкова удовлетворяващи и засищащи, доказва изследване от университета в Колорадо, Денвър.

За добавянето на подправки като лют червен пипер е  доказано, че повишава метаболизма, като ви помага да изгорите няколко допълнителни калории от храната си.

Така че добавете щипка червен пипер вместо масло върху задушените броколи. Вместо мазнина на месото, поръсете с разнообразие от сушени билки, чесън на прах и лют червен пипер. Добър апетит!

Внимават със захарта

Захарта просто не е полезна за вас. „Тялото ви може да се справя с много неща, но ако прекалявате, я съхранявате като мазнина“, казва Хейзър. Но това не означава, че трябва да я изключите напълно. „Разберете колко може да поеме тялото ви“, казва тя.

Чувствате ли се уморени и издути след няколко бисквитки? Въз основа на реакцията ви, ще разберете дали трябва да ги намалите. В края на краищата, храната трябва да ви накара да се почувствате страхотно – и всяка жена, която не прави диети, знае това.

По материали на beu.bg

Подобни статии

Един коментар

Top