Тайсън Фюри победи категорично Дерек Чисора (ВИДЕО) - DC news

Тайсън Фюри победи категорично Дерек Чисора (ВИДЕО)

„Усик, ти си следващият, 15-килограмово лилипутче!“, заяви „Циганския крал“ след 33-ата победа в кариерата си

Тайсън Фюри запази титлата си на Световния боксов съвет в тежка категория с категорична победа над британския си съперник Дерек Чисора, след което се насочи към двубой срещу Олександър Усик.

Фюри, който все още е непобеден при професионалистите, доминираше от самото начало и когато очите на Чисора започнаха да се затварят, съдията Виктор Лафлин прекрати боя девет секунди преди края на 10-ия рунд на стадион „Тотнъм Хотспър“. Сега 34-годишният Чисора може да се похвали с рекорд от 33 победи от 34 двубоя и едно равенство.

Последната победа на Фюри също така проправи пътя към обединителен двубой с Олександър Усик, шампион на IBF, WBA и WBO в тежка категория.

Усик беше на арената, когато се завърна на мястото, където през септември миналата година лиши британеца Антъни Джошуа от всички тези титли, а след това го победи отново в Джеда през юли тази година.

Малко след като Фюри вдигна ръка за победа и влезе в схватка с Усик, когато украинецът излезе на ринга.

След като благодари на около 60 000 зрители и отдаде чест на победения си съперник, като поведе зрителите към скандиране „Един Дерек Чисора“, Фюри насочи вниманието си към Усик, а на ринга излезе и британският боксьор в тежка категория Джо Джойс.

„Да започнем“.

„Усик, ти си следващият, 15-килограмово лилипутче. Справих се с един украинец, (Владимир) Кличко, хайде да действаме“, заяви Фюри пред BT Sport.

Усик запази мълчание, а Чисора добави: „Благодаря ти, Тайсън, наистина оценявам това. Ние сме приятели.

„Предстои голяма битка, всички искат да видят един шампион в тежката категория“.

Междувременно Фюри след това насочи вниманието си към Джойс.

„Казвам Джо Джойс, брилянтен боец, той заслужава двубой за титлата“, каза Фюри. „Ако заекът (Усик) не се бие, ние ще се бием на „Уембли“.

Единственият предишен двубой на Фюри през тази година беше победа над Дилиан Уайт в шестия рунд на „Уембли“ през април.

„Чувствах се добре, имах нужда от няколко рунда, не съм се боксирал от април“, каза Фюри. „Нанасях добри удари. Но не вземам нищо от Дел Бой (Чисора), беше удоволствие да се бия тази вечер, той е британски народен герой.“

След двубоя с Уайт Фюри обяви, че се оттегля, само че примамката на ринга се оказа твърде силна.

Фюри беше абсолютен фаворит да победи Чисора, като се има предвид, че го беше победил убедително в предишните им два двубоя, включително в 10-ия рунд, когато се срещнаха за последен път преди осем години.

Въпреки това 38-годишният Чисора е спечелил уважение през своята 46-бойна кариера заради способността си да поема удари.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Derek Chisora 🥊 (@derekwarchisora)

Тази седмица се навършиха седем години от зашеметяващия успех на Фюри над Владимир Кличко, с който той за първи път стана световен шампион, но и започна сериозна криза на психичното здраве преди триумфалното си завръщане на ринга.

Преди двубоя Фюри заяви, че сега е способен да нанесе „максимални поражения“, както никога досега, след като е работил с треньора Шугърхил Стюард, племенник на бившия треньор на Ленъкс Люис, покойния Емануел Стюард.

Фюри, който е по-тежък с тегло 121,8 кг срещу 118,2 кг на Чисора, започна предпазливо, преди да нанесе няколко мощни удара

Шампионът, който е висок 2,06 м, също значително повече от Чисора, пое контрола в центъра на ринга и рядко бе притесняван.

Изглеждаше, че победата на Фюри е само въпрос на време, като в края на деветия рунд Лафлин се обърна към ъгъла на Чисора, а скоро след това прекрати срещата.

Източник: БГНЕС, Снимка: Getty Images

Подобни статии

Top