Тайсън Фюри разби Дионтей Уайлдър с ТКО в седмия рунд! (ВИДЕО)

Циганския крал доказа величието си, от щаба на шампиона се готвеха да хвърлят кърпата, когато реферът отсъди технически нокаут

Тайсън Фюри изпълни заканата си и се превърна в очите на милиони във водещия боксьор в тежка категория на планетата, след като отказа Дионтей Уайлдър в седмия рунд на дългоочаквания им реванш и грабна шампионския пояс на Световния боксов съвет (WBC). Въпреки че в същинския момент на маркирането на техническия нокаут британецът не пласираше чисти удари, бе притиснал съперника си до въжетата и от ъгъла на Уайлдър се подготвиха да хвърлят кърпата. Тогава се намеси реферът Кени Бейлис и регистрира ТКО в точно 1:39 минути от седмия рунд.

ПЪРВИ РУНД

Фюри започна битката, движейки се напред и опитвайки да бъде по-активен с водещия ляв прав. Уайлдър записа попадение с дясната си ръка и пораздвижи публиката, макар да не постла атаката с ляв прав на свой ред, както обикновено. Фюри продължи да пресира и пласира още два леви прави в главата на опонента, който за секунди дори изпадна в глуха защита, но бързо се окопити. Шампионът вкара десен прав в тялото, но бе контриран с отличен ляв прав, който бе най-чистото попадение в актива на Циганския крал и той сякаш спечели изпълнения със събития първи рунд.

ВТОРИ РУНД

Вторият рунд също започна с контролиране на дистанцията от страна на Фюри, но пък Уайлдър го намери с десен прав без подготовка. Американецът също се опитваше да бъде активен с водещата си ръка, макар да нямаше същата успеваемост като Фюри. Единствените попадениея със силния юмрук обаче бяха в актива на Уайлдър, а Циганския крал се опита да направи късна атака с комбинации в последните секунди на частта.

ТРЕТИ РУНД

Уайлдър бе изравнил броя на левите прави в предишната част – по 10. Фюри направи чудесна комбинация ляв-десен прав и неуспешен опит за ъперкът, която със сигурност привлече вниманието на шампиона. Британецът пласира още няколко леви прави, а и използваше успешно по-голямото си тегло, за да натиска опонента в клинчове. 35 секунди преди края на рунда Фюри прати Уайлдър в нокдаун с дясно кроше над левия прав на съперника, като Дионтей бързо се изправи. До края на частта не се случи нищо друго съществено, но публиката в залата избухна в ентусиазъм.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Уайлдър се препъна и падна, но без да има маркиран нокдаун, след което бе наказан с два чудесни леви удара в торса. Въпреки че не бе наранен в тази част, американецът демонстрираше проблеми с равновесието и работата с крака. Фюри предпочиташе да влиза в клинчове и да „задушава“ атаките на съперника си, като използва тежестта си, за да го измори. Двамата размениха десни крошета, които не попаднаха в целта чисто, преди сирената да маркира края.

ПЕТИ РУНД

Фюри направи нова чудесна комбинация ляв-десен прав и разклати сериозно Уайлдър, след което влезе в клинч и имаше повече успеваемост с ударите в него. До този момент британецът материализираше отлично тактиката си, като отбеляза и нов нокдаун с ляво кроше в торса. Шампионът изглеждаше толкова изтощен, че сякаш бе въпрос на време да се предаде. Ново залитане на Уайлдър предизвика продължителен клинч, а Фюри вече търсеше завършващ удар. Реферът Кени Бейлис отне точка от актива на претендента, задето продължаваше атаките си в клинча след команда „стоп“, което на практика неутрализира ефекта от единия нокдаун. Въпреки това бе очевидно, че британецът води по точки.

ШЕСТИ РУНД

В почивката между рундовете ясно се видя, че тече кръв от лявото око на Уайлдър, което индикираше източника на проблема с равновесието. Фюри започна активно рунда и отново залагаше на клинчове, докато Уайлдър единствено се пазеше, залепен на въжетата. Британецът не можеше да намери главата на опонента си, но пък записа попадения в тялото, които също вършеха добра работа. В последната минута на рунда Уайлдър се посъживи и също опита комбинации, но ударите му нямаха особена скорост и обикновено Фюри печелеше размените. Циганския крал дори понечи да оближе кръвта по врата на съперника, но реферът Кени Бейлис не видя и не санкционира поведението му.

СЕДМИ РУНД

Уайлдър продължаваше да държи ръцете си ниско и така сякаш подканваше правите удари на Фюри, които обикновено биваха точни. Британецът натика опонента си в ъгъла и започна да го налага по ръкавиците, но в този момент се намеси реферът Кени Бейлис и изненадващо за всички маркира нокдаун. Впоследствие се оказа, че всъщност третият човек на ринга е видял как от ъгъла на Уайлдър се канят да хвърлят бялата кърпа.

Подобни статии

Top