Тайсъна триумфира с пета европейската титла по бокс

Мелис Йонузова с първо злато в кариерата си от голям шампионат

Даниел Асенов спечели титлата в категория до 52 килограма на европейското първенство по бокс до 22 години в румънския град Търгу Жиу.

Тайсъна триумфира категорично в поредния си голям финал, като във всичките рундове имаше превъзходство срещу испанския боксьор Габриел Ескобар Маскунано. По този начин Асенов, по подобие на Мелис Йонузова, взе златния медал и защити пояса си от предишния шампионат.

Това е пета европейска титла в кариерата на родения в Кукорево талант. През 2013 година той за пръв път стана шампион на Стария континент, но при юношите в кат. до 49 кг в Анапа (Русия). През 2015 година триумфира при мъжете в кат. до 52 кг на първенството в Самоков. През 2017-а освен титлата от Браила до 22 г., Асенов спечели и тази при мъжете от шампионата в Харков (Украйна).

Мелис Йонузова пък спечелиевропейската титла в категория до 69 кг. На финала тя не остави никакви шансове на полякинята Наталия Марчиковска. Това е първи златен медал от голямо първенство за състезателката на клуб „Омуртаг“ с личен треньор Фикрет Ереджебов.

Тя има и бронз от европейското за девойки в Орду (Турция) през 2016 г., а миналата година в София остана пета.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top