Тази седмица стават ясни датите за матурите

И зрелостниците, и седмокласниците ще имат достатъчно време, за да се подготвят, увери зам.-министърът на образованието Таня Михайлова

Електронното обучение беше единственият вариант, който ни позволи да имаме в тези условия нормална учебна година. Засега началото на следващата учебна година остава за септември, без да се прехвърля учебен материал от предишната година. Това заяви зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова в ефира на БНТ тази сутрин.

Проведохме срещи с различни групи, за да намерим заедно най-доброто балансирано решение как да приключи учебната година. Засега се надяваме, че матурите ще бъдат в началото на юни, а изпитите след 7 клас – в средата на юни. Конкретните дати ще бъдат обявени тази седмица, обясни още тя.

По думите й и зрелостниците, и седмокласниците, че ще имат достатъчно време да се подготвят за изпитите. Директорите също ще имат достатъчно време, за да изработят своя график на организация, допълни зам.-министърът на образованието.

Михайлова коментира как ще протече кампанията за желаещите да кандидатстват в университети в чужбина по следния начин: Голяма част от университетите в чужбина отлагат кампаниите си, така че зрелостниците със сигурност ще могат да кандидатстват. Просто всичко ще бъде с едно забавяне във времето в рамките на допустимото.

Подобни статии

Top