Театър „Хенд“ кани пловдивчани на едно от най-хубавите си и смешни представления „Прасета“

Абсурдната комедия с елементи на театрална клоунада можете да видите от 19 часа

Пловдивският куклено-драматичен театър “Хенд” кани пловдивчани – малки и големи, на едно от най-хубавите си представления.  Абсурдната комедия с елементи на театрална клоунада „Прасета” може да видите дрес – 31 януари, от 19 часа, в залата на Театър “Хенд“. (Помещението се намира в сграда на бул. „Руски” №18 (двора на частно училище „Дружба“).

Шеф на полицейско управление и трима служители (единия от които новобранец) стигат до идеята да изиграят приказката “Трите прасенца”, с цел да омилостивят проверяващ от София, върху чиято кола новобранецът неволно е изпуснал сладолед. Пародийно полицаи играят театър и в него по абсурден и комичен начин се разкриват всички пороци на системата и обществото. Представлението е силна провокация към публиката, изградена в стила на театралната клоунада и импровизация. Изненадващият финал провокира усмивка и дава теми за размисъл.

Билети на цена 15 и 20 лева се продават в мрежата на Ивентим, както и на място в салона на театър „Хенд“.

Куклено-драматичен театър “Хенд”

е формация, създадена от Ивомир Игнатов – Кени в Париж – Франция 1990 година. Театърът получава името си „Hand Theatre“ при първото си официално представяне 1990 година на интернационалният куклен фестивал в Шарльовил – Мезиер („Festival Mondial de la marionette à Charleville Mézières“). Името възниква по идея на главния мениджър на театър „Тепто“ – Гент, Белгия – Фреек Неруинг и Марианне Хиктер  директор „културно – информационен център Валон-Брюксел“ – Париж, Франция, които са силно впечатлени от авторския етюд с голи ръце  – „ЕГО” на Ивомир Игнатов.

Актьорите на “Хенд” са професионалисти с умения и опит, които карат всяко дете и родител да гледат с интерес и усмивка на лице.

Мисия на камерния театър „Хенд” е да популяризира стиловете, в които работи актьорския екип: куклен театър за деца и възрастни, драматичен театър, ситуационна комедия, „stand – up comedy“ (словесна импровизация), клоунада и уличен театър, пантомима. Репертоарът им е с предимно комедийна насоченост. Те вярват, че използвайки смеха, говорят разбираемо на всички езици и техните послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката.

Театърът представя своята продукция на най-различни места из цяла България – сцени,  клубове, детски градини, училища, улици и т.н. Многообразието на използваните  стилове на групата „Hand Theatre“ прави продукцията им желана по всякакъв повод. Формацията е канена за участия в благотворителни представления,  театрални и куклени фестивали, корпоративни партита, изложби, литературни презентации, откривания, промоции и т.н. в над 30 държави от 4 континента.

От създаването си през 1990г. до откриването на зала „Хенд“ през 2010г., екипът на театър „Хенд“ е представял успешно свои представления в Румъния, Унгария, Чехия, Словакия, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Литва, Естония, Русия, Швеция, Финландия, Дания, Норвегия, Фарьорски острови, Англия, Шотландия, Египет, Холандия, Белгия, Германия, Австрия, Франция, Китай, Тайланд, Виетнам, Камбоджа, Лаос, Индия, USA и Канада.

Към театъра има създадени театрални школи за деца, младежи и възрастни.

Театърът има своя луксозна зала за репетиции  и представления  в град Пловдив. Помещението се намира в сграда на бул. „Руски” №18 ( в двора на частно училище Дружба) . Залата е с капацитет за 80 възрастни или 110 деца, с професионална озвучителна и осветителна техника.

Ето и творческия екип, създал спектакъла „Прасета“:

Режисьор: Иво Игнатов-Кени

Сценарий: Иво Игнатов-Кени

Музика: Петър Стоянов-Пепе

Костюми: “Прасета”- та

Времетраене: 80 мин.

Шефа Георгиев: Христо Петев

Гошо: Даниела Рангелова

Георги: Габриела Димитрова

Жоро: Здравка Христозова

Продуцент: Фондация “Red Nose”, Театър “Хенд”

Подобни статии

Top