Театър с участието на зрителите обикаля кварталите в Пловдив

Жокери ще въвличат минувачите в актьорска игра

Пазарите в район Източен, Западен и Северен, също и Цар-Симеоновата градина, ще се превърнат в сцена на един специален театър, посветен на пловдивчани и тяхното ежедневие. Той ще се играе от професионалните актьори Данчо Колев и Анастасия Васева, които ще влязат в ролята на жокери. Заедно с  експерти от други професионални области, като физика, биология и психология, и с помощта на въпроси и кратки етюди, ще въвлекат случайни минувачи и посетители в актьорска игра.

Представленията са част от проекта „Интеграл Пловдив “∫π∫” на Асоциацията на докторантите в България към програмата на  „Пловдив –Европейска столица на културата“ и има за цел да засили желанието на хората да изразяват гражданската си позиция по различни социални и обществено актуални теми.

До края на април артистите ще изиграят четири интерактивни представления в градска среда. Първото ще се случи тази събота на 6 април от 14.00 часа на пазар „Чайка“, район Източен. Неформални сцени на следващите прояви са Събота пазар, район Северен на 13. 04 и Цар Симеоновата градина на 14.04 от 14.00 и в двата дни. Последният театрален етюд е на 20 април на пазара на Гребна база и е посветен на пътешествениците.

Подобни статии

Top