Теглят жребия за номерата на партиите на евровота

В Пловдив вече строят предизборните павилиони на партиите

Жребият за определяне на поредните номера на кандидатските листи на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани в ЦИК за евровота на 26 май ще бъде изтеглен днес следобед от 15.00 ч. в сградата на Народното събрание. Това съобщиха от Централната избирателна комисия.

От 15,30 ч. пък ще бъде жребият за реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партиите, коалициите и инициативните комитети в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР.

Тегленето на жребиите ще се извърши публично и на тях могат да присъстват упълномощени представители на партиите, коалициите, инициативните комитети, кандидати, наблюдатели и представители на средствата за масово осведомяване.

459 секции са определени в Пловдив засега

В Пловдив вече е определен първоначалният брой на секциите, съобщи за DCNEWS секретарят на община Пловдив Ангелина Топчиева. Засега те ще бъдат 459, предстои да бъде определен броят на подвижните секции, в зависимост от хората с увреждания, които ще подадат заявления в общината да гласуват по този начин. Все още не е определен и броят на секциите в болниците в Пловдив, посочи Топчиева.

Местата, където ще бъдат разположени секциите са същите, както на последните избори, с изключение на тези в СУ „Любен Каравелов“, където все още продължава санирането. Тъй като учебното заведение не работи, урните се местят в сградата на Обединения детски комплекс (ОДК), която се намира в близост.

Списъците с избирателите вече са обявени и със заповед на кмета са залепени на местата, определени за тази цел. Те са качени и на сайтовете на районните администрации.

4 047 ще са членовете на СИК под тепетата

Проведени са вече и консултациите с парламентарно представените политически сили за квотите, с които ще разполагат те в секционните комисии. Броят на членовете в СИК ще бъде 4 047 души. От тях 2 670 ще са членове, а други 1 377 – председатели, зам.-председатели и секретари. Очаква се до 7 май да бъдат направени и консултациите за подвижните секционни комисии. 

1 2

Подобни статии

Top