„Техническа проверка” идва в Асеновград

Дебютната книга на Ангел Иванов „Техническа проверка”  гостува в   Градска библиотека „Паисий Хилендарски“

Срещата с младия писател ще бъде от 17:30 часа в рамките на Дните на книгата в Асеновград.

Пътувал на автостоп из България, Балканите, Европа и Азия. Бил е пилигрим на Божи гроб, из Светите земи и Света гора Атон (няколко пъти). Част от тези многобройни пътувания са описани в настоящия сборник.

Сборникът с разкази “Техническа проверка“ е неговата дебютна книга, която съдържа текстове, писани през последните 12 години. В  нея са събрани истории за пътя към Пътя, или за крачещия между физическото и духовното човек.

Ангел Иванов е роден в Габрово през 1988 г. Възпитаник е на Национална Априловска гимназия – първото новобългарско светско училище от 1835 г., чието Източно крило е построено от неговия пра-пра-праотец уста Продан Колев.

Преминава през всички детско-юношески формации на местния футболен отбор Янтра. Впоследствие завършва “Журналистика“ в СУ “Св. Климент Охридски“, където е един от създателите на студентското радио “Реакция“.

Няколко години е телевизионен сценарист в различни телевизонни предавания, сред които  “Ку-Ку Презареждане“ и “Господари на Ефира“. Негови публицистични и художествени текстове са публикувани в немалко печатни и онлайн медии, сред които списание “Джамборе“, сп. “Мениджър“, Webcafe, Actualno, КлинКлин, портал Православие.бг, Кинематограф.бг и др.

Работил е още като наемник-надничар в завод за метали, рецепционист в хижа, гардеробиер в НДК, пазач в склад за топло и хидроизолации в ЖК “Люлин” 3 и копирайтър на свободна практика. 

Подобни статии

Top