„Tennismash“ за Гришо: Добър е в тангото – две напред, една назад!

Българинът е една от звездите, които имат неимоверна нужда от успех на Мастърса в Маями

Специализираното издание за тенис „Tennismash“ направи анализ на играта на Григор Димитров от началото на сезона. Това стана точно преди началото на участието на българина на турнира в Маями, където той очаква победителя от двубоя между унгареца Мартон Фучович и германеца Максимилиан Мартерер.

Медията сочи още, че представянето на Гришо през 2018-а не се е променило от последните години и прилича повече на стъпките на танца танго – две напред, една назад. Анализът показва и какъв трябва да бъде акцентът на Гришо.

„Победата му на финалите на АТР през 2017 година и изкачването до трето място в света бяха обещание за нещо повече от Димитров. Той обаче ни предостави много по-малко от очакваното. Участието на финал в Ротердам е най-доброто му постижение през тази година.

Неочакваното отпадане на четвъртфиналите на Australian Open от Кайл Едмънд беше последвано от последователните изненадващи загуби в първите му мачове на турнирите в Дубай (Малек Джазири) и Индиън Уелс (Фернандо Вердаско).

Всичко това ни връща съм познатото танго на кариерата на Димитров, където редува две крачки напред с една назад. Постоянството в представянето продължава да бъде основната цел, която трябва да постигне“, пише изданието.

Подобни статии

Top