Тереза Мей: Няма да има втори референдум за Брекзит!

Британският министър-председател Тереза Мей призова

днес в Мюнхен за ново споразумение за сигурността с Европейски съюз, което да влезе в сила следващата година, за да се гарантира военното, разузнавателното и антитерористичното сътрудничество след излизането на Великобритания от съюза.

„Ключовите аспекти на бъдещото ни партньорство в тази област трябва да са в сила още от 2019 г.“, заяви Мей пред европейски и американски висши представители на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщава „Ройтерс“.

„Партньорството, която ще създадем, трябва да предлага на Обединеното кралство и ЕС пътища за съчетаване на усилията ни за възможно най-голяма ефективност в областите от общ интерес“, добави тя.

Министър-председателят изключи възможността за втори референдум за брекзит и подчерта, че не може да има отказ от резултата от вота през юни 2016 г.

„Напускаме ЕС и не може да става и дума за втори референдум или отказ. Смятам това за важно. Хората във Великобритания твърдо вярват, че щом се вземе решение, правителствата не би трябвало да се отвръщат от него и да им казват, че са сгрешили“, отговори Мей на въпрос дали страната ѝ би обмислила втори референдум.

Източник: БЛИЦ

Подобни статии

Top