Терор в Барселона! Поне 13 са загиналите! (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Терор в Барселона! Поне 13 са загиналите! (СНИМКИ И ВИДЕО)

терор в барселона

Фургон се вряза в тълпа хора в Барселона

в близост до търговския център Las Ramblas, съобщава The Sun. Автомобилът е преминал по пешеходната улица около 530 метров, газейки минувачите.

Край магазина вече работят служители на полицията. Районът е отцепен и властите молят хората да стоят по-далеч от местопроизшествието.

Испанската полиция класифицира нападението на фургона над минувачите в туристическия район в центъра на Барселона като терористичен акт, уточнява Агениция „Франс прес“.

Минимум 13 души са загинали на място, а още 25 са пострадали, съобщава Reuters. Шофьорът на фургона е избягал от мястото на престъплението и се издирва от властите. Неговите съучастници са се срили в турски ресторант наблизо. Те са се барикадирали в заведението, а районът е заграден от полицията.

Властите препоръчаха на туристите да се върнат в хотелите си и да не се приближават към района на произшествието.

Очевидци на терористичния акт са заснели случилото се на площада пред търговския център веднага след нападението. На страшните кадри се виждат телата на загиналите и ранените, разхвърляни наоколо. Първа помощ на пострадалите се опитват да окажат минувачите, които не са се поддали на всеобщата паника. Чува се вой на сирени.

 

 

ÚLTIMO MINUTO | Un vehículo ha atropellado a decenas de personas en las Ramblas de #Barcelona, en el centro de la ciudad, según han confirmado los Mossos d’Esquadra. #NoticiaEnDesarrollo

Публикация, споделена от stalkeavenezuela resistencia (@stalkeavenezuela) на

Малко по-късно полицията щурмува ресторанта, където са терористите. Според описанието на видеото те се намират в турския ресторант «Luna de Estambul». Според агенция „Интерфакс“ трима души нахлули в заведението и взели посетителите за заложници.

 

La policia en busqueda de atacante presuntamente con arma larga atrincherado en el bar Luna de Estambul #barcelona #terrorista #bajoataque #españa #17ago #2017 #ramblas #lasramblas

Публикация, споделена от Noticias en Español (@noticiasenespanol) на

Подобни статии

Top