Тервел и Кубрат посетиха боксова школа в Дар ес Салаам (СНИМКИ И ВИДЕО)

Братята Пулеви видяха при какви потресаващи условия тренират бедните деца под ръководството на олимпийски шампион, подариха им боксови пособия

„Днес посетихме местна боксова зала в Дар ес Салаам, където условията бяха потресаващи за нашите представи. Но съвсем нормално за държава с 80% крайно бедни и оцеляващи с 3-4 долара  на ден хора. Затова занесохме боскови пособия, които да послужата на децата, трениращи бокс в района“, разказа във „Фейсбук“ Тервел Пулев, който снощи победи Викапита Мероро с технически нокуат в деветия рунд.

„Треньорът се оказа с доста сериозна визитка – олимпийски шампион от Мюнхен 1972 г.

На въпрос към него „Какво ти даде държавата, когато спечели Олимпийската титла?“ той ни отговори без думи, а с жеста „ръкостискане“.

Сега той е човекът, който създава млади шампиони в танзанийският град – ще го различите в бяло облекло с шапка на снимките.

За мен лично да видя пламъка в очите на тези хора, със страст за бокс и за успеха на ринга, а не за парите е дежа вю. За миг изникна паралел в съзнанието ми с времената, когато аз прохождах в бокса и началото на 90-те години в България.

Помня добре, тогава нямаше много възможности може би за повечето хора у нас, реденето на опашки с купони за храна в хранителните магазини, режим на тока и т.н.

Но също така насочен от моя баща към бокса, пламенно гледах боксовите турнири Странджа, кубинските боксови легенди на живо в София (зала Универсиада) , Олимпийските игри по телевизията и съм мечтаел някога да бъда там, на този ринг.

Днес гледайки малките деца, които посетихме се върнах в тези времена несъзнателно. Но оценявам пътят, който съм извървял до тук и знам какво ми е коствало, колко труд, пот, усилия, „преглъщане“ на ситуации, сваляне на килограми, да изтърпиш труден човек, който ти е треньор в продължение на години, контузии, интриги и лицемерие на „малки“ хора, кръв, спаринги, аркади и много други, които даже съм забравил.

Но всичкото това с една единствена цел!

Не за пари, а за мечтите, които искаш да сбъднеш, за успеха, като такъв в един не лек спорт и заради страстта, която неминуемо идва с първите спечелени детски състезания и мачове!“, разказа с въление българският шампион.

Подобни статии

Top