Тервел и Кубрат пристигнаха в Танзания (СНИМКИ) - DC news

Тервел и Кубрат пристигнаха в Танзания (СНИМКИ)

Мачът на Тервел срещу Вакапита Мероро е в петък, Кобрата най-вероятно ще се завърне на ринга през юни за двубой в САЩ

Тервел и Кубрат Пулеви пристигнаха в добро настроение в Дар Ес Салаам (Танзания), където на 29 януари по-малкият от двамата братя ще участва в голяма боксова гала. Интернационалният шампион на Световната боксова асоциация (WBA) ще се бие в 10-рундов мач с намибиеца Викапита Мероро (29 победи, 14 с нокаут и 9 загуби).

Домакините от „Джаксън груп“ обърнаха внимание, че ще се докоснат до Кубрат Пулев, който е боксьор от световна класа, един от най-добрите в тежка категория. Наскоро той се би с Антъни Джошуа и е споделял ринга с много велики имена в света на бокса като Владимир Кличко и много други”, обявиха домакините.

Тервел Пулев ще гони 16-ата си поредна победа на професионалния ринг и първа от 13 месеца насам. Мачът няма да е защита на пояса му, но въпреки това българинът е пределно амбициран.

“Съперникът е сериозен и опитен, като има мачове срещу солидни имена като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий Кудряшов и др. Надявам се, че моят опит също не е за подценяване и се надявам, че ще мога да се справя”, заяви по-малкият от братя Пулеви преди заминаването си за Танзания.

“Имам нужда от такива рейтингови мачове, защото не съм се боксирал от доста време и трябва да бъда активен, за да се върна в по- предни позиции в ранглистите“ каза още Тервел.

Припомняме, че мачът на Тервел Пулев може да бъде гледан по „Диема спорт“ на 29-ти януари след 21:00 часа българско време.

Ако Тервел печели мачовете си, през 2022 година ще се бие за световната титла в полутежка категория.

Кубрат Пулев пък най-вероятно ще се завърне на ринга през юни за двубой в САЩ.

Поне такова е намерението на промоутъра Боб Аръм, който представлява Кобрата в Щатите. Другият мениджър на Пулев – Ивайло Гоцев, разкри още, че проблемите с паспорта на Кубрат са оправени и той има работна виза за САЩ.

Подобни статии

Top