Тервел и Кубрат разпускат в нощен клуб след победата (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Тервел и Кубрат разпускат в нощен клуб след победата (СНИМКИ И ВИДЕО)

„Българи, юнаци“ огласи залата в Дар ес Салаам, организаторите ще водят братята на сафари

Точно 412 дни, след като победи Дешон Уебстър в Пловдив и заслужи интернационалната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория, Тервел Пулев най-после успя отново да се качи на ринга в официален мач, при това, пред публика!

В далечна Танзания, там, където няма страх от Covid-19, бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012, постигна 16-а поредна победа в професионалната си кариера. Направи го с технически нокаут в 9 рунд срещу многократния шампион на Африка – Викапита Мероро от Намибия.

Братята Пулеви отпразнуваха подобаващо победата. Тервел, който стана първият българин, триумфирал на професионалния ринг в Африка, както и голямата звезда Кубрат, посетиха най-атрактивния нощен клуб в Дар ес Салаам.

Дори и за доста сдържан и семеен тим като интерконтиненталния шампион, дойде ред за заслужена отмора. Още повече, че в Танзания няма никакви ограничения заради коронавируса и държавата предлага забавления, каквито в момента няма почти никъде по света.

„Хората ни подкрепят. Местните са супер отзивчиви, супер отворени“, радваше се Тервел Пулев.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azam TV (@azamtvtz)

Той обаче описа мача си срещу Викапита Мероро като уличен бой с много непозволени похвати от страна на неговия противник.

„За мен лично беше грозен мач, не съм доволен от качеството на бокса. Съдията допусна мръсна игра, към която трябваше да се адаптираме и да играем с неговите камъни по неговата глава. Не искам да играя с удари зад врата и неща, които са забранени и във всяка друга точка на света ще бъдат санкционирани. Боли ме малко ръката. Твърда е главата на това момче. Това си беше уличен бой“, заяви Тервел секунди след като слезе от ринга.

„Важното е, че ние променихме тактиката. Казаха ми „Тръгвай напред. Няма значение какво прави той. Нашата тактика е правилната“. И го накарахме да отстъпи в последните рундове. Аз се опитвах да покажа на съдията, че ме държи, но нямаше едно официално предупреждение. Видя се, че с напредването на мача, в късните рундове, неговата форма отпадаше, а аз продължавах да си поддържам темпото и тактиката. Задухът е много голям. С това трябваше да се справя. Моят противник е от Африка и е свикнал“, добави той.

С победата Тервел направи още една крачка към голямата си цел – изкачване в ранглистата и мач за световната титла в полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) до края на 2022 г.

„Трябва задължителна почивка. Може да отидем на сафари, казаха организаторите. Най-вероятно ще направим нещо екзотично. Няма само да седя в хотела, да почивам и да тренирам“, разкри плановете си за следващите дни по-малкият брат Пулев.
Неотлъчно до него и в неговия ъгъл по време на срещата беше Кубрат Пулев.

В залата пък имаше десетки българи, които скандираха името на Тервел и го подкрепяха с аплодисменти. Танзания е предпочитана дестинация, тъй като в нея няма строги мерки за ограничение на разпространението на коронавирус.

Източник: bTV

Подобни статии

Top