Тервел Пулев: Истинският воин няма гняв в себе си (ВИДЕО)

Боксьорът говори за страстта си към ездата и за доброволчеството в „Шоуто на Николаос Цитиридис“

Освен професионален боксьор, Тервел Пулев е и страстен фен на конната езда, която практикува вече близо 15 години. Дори има собствен кон, който се казва Недко.

„Мой приятел ме покани да пояздим, да ме научи какво как се прави, и оттам тръгна крастата. Пътуваме, но на всеки две седмици се старая по веднъж да яздя“, разкри Тервел в „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

На въпрос за контузиите си, бронзовият медалист от Лондон 2012 отговори:

„Никой не те пита дали душата ти е спокойна, питат те само дали ръката ти е добре. Травмата минава, но след нея остава честта и вътрешното удоволетворение. Това е по-важното“.

Миналата седмица Тервел се включи на първа линия в борбата с COVID-19, като стана доброволец в УМБАЛ „Софиямед“. Той разкри, че сам е взел това решение.

„Никой не ме е надъхвал за доброволчеството, дори жена ми замълча многозначително, когато й казах. Ние трябва да сме адекватни, да няма излишна паника и страх, да се спазват мерките за дистанция.

По-малкият от братята Пулеви смята, че страхът е неизменна част от спорта.

„Съвсем нормално е да те е страх да не се изложиш, дали ще си изпълниш тактиката на ринга, дали няма да загубиш. Понякога страстите надделяват, но истинският воин няма гняв в себе си“, добави той относно различните емоции, които всеки един боксьор преживява по време на мач.

С брат му Кубрат са много близки. Не се изправят един срещу друг на ринга, винаги се подкрепят. Вместо с ръкавици, те се „боксират“ с вилици…“когато опитват да докопат последния резан домат от салатата“.

За да се предпази от заразата, Тервел също е ограничил социалните си контакти, но гледа и с положителна нагласа на извънредната ситуация.

„Плюсът е, че мога да бъда повече време със семейството си. Затова съм благодарен“, добави Тервел Пулев.

Подобни статии

Top