Тервел Пулев излиза срещу Звяра в Танзания тази вечер! (ВИДЕО)

Кубрат Пулев и Ивайло Гоцев се срещнаха с министъра на спорта на африканската държава, която забрани коронавируса след положителен ПСР тест на коза

Бронзовият медалист от Лондон 2012 Тервел Пулев ще се изправи днес срещу Викапита Мероро от Намибия в своя 16-и професионален двубой.

Българинът се оказа по-тежък от съперника си, а битката между двамата е предпоследна от галавечерта в Дар ес Салаам, която стартира в 20:30 часа.

Шоуто, което е организирано в индустриалната столица на Танзания, носи гръмкото название „Грохот в Дар“. Домакините се опитват да направят препратка към битката на Мохамед Али с Джордж Форман в Заир от далечната 1974-та, която всички спортни фенове знаят като „Грохот в джунглата“ или „Тътен в джунглата“.

Вчера Тервел и намибийският му противник се изправиха лице в лице за последен път, преди да се срещнат на ринга тази вечер. Кантарът пък породи въпросителни, като интернационалният шампион на WВА се оказа по-тежък от африканеца.

Пулев закова стрелките на 91 килограма, което е с 300 грама над допустимото за полутежка категория. Оказа се обаче, че той е правил и още един кантар, който е показал различна стойност и в действителност Тево влиза в нормите.

В същото време пък Звяра, както се нарича Мероро, постави стрелките на 90.6 килограма. Освен всичко друго намибиецът е и по-нисък.

Всичко това би трябвало да даде по-голямо предимство на българина. Той демонстрира за пореден път отлична физическа форма и очакванията са да запише 16-ата си поредна победа на професионалния ринг.

За Тево това ще бъде първи мач след 13 месеца пауза. За родния профибокс пък неговото участие в Танзания е историческо, тъй като досега не сме имали участник в подобна га-лавечер.

„Той е пренебрежимо малко по-лек. Боксът е военен спорт, нямаш право да излизаш от форма. Събраха се доста хора на кантара, добре че тук няма коронавирус. Това позволява да проведем това събитие“, каза пред bTV Пулев в последната си тренировка преди сблъсъка.

На самия кантар пък Мероро не бе словоохотлив. Той обаче отправи закана. „Ще спечеля за честта на Африка“, заяви 35-годишният намибиец.

Няколко часа преди историческата боксова галавечер в Танзания с участието на Тервел Пулев, брат му Кубрат Пулев и боксовият мениджър Ивайло Гоцев се отправиха на среща със спортния министър на страната.

В Танзания не е задължително носенето на маска, страната е залята от чужденци, а приходите за последните 12 месеца надхвърлят 2 милиарда щатски долара.

Причината се корени в президента на страната Джон Магуфули, с прякор Булдозера. Той не се срамува, че е диктатор, но вече е ръководи чрез избори втори пореден мандат. Той не се церемони и затваря редица печатни, интернет издания, телевизионни и радио канали. Според него медиите „си служат с лъжлива информация и той е длъжен да защити от тях народа си“.

Затова и по негово нареждане депутатите гласуват закон, който забранява в медиите да се говори за коронавирус, за смъртоносен щаб и всякакви подобни. А наказанията са тежки.

Самият той се захваща да изкорени коронавируса след 509 положителни теста и 21 смърти случая през март миналата година. Булдозера е убеден, че всичко е пропаганда. Той уволнява всички служители на двете държавни лаборатории, които били взели пробите не от хора, а от животни – кози, овце и дори от дървета.

Вместо това той призовава народа към всеобща молитва, която по правителствени данни е дала резултат и коронавирус в Танзания вече няма.

„Танзания е много различна страна, различна от Великобритания, от САЩ. Хората тук са много мили и коректни.

Спортният министър ни покани, това показва голямо уважение. Срещата ще е приятна и за двете страни, ще презентираме България.

Срещата ще е много трудна за Тервел. Съперникът му е много нахъсан. Смятам, че брат ми ще победи, с повече опит е, превъзхожда го във всичко“, заяви Кубрат Пулев пред кореспондентите на bTV.

Ето какви съвети даде Кобрата на брат си преди важния мач тази вечер.

Източник: bTV

Подобни статии

Top