Тервел Пулев обясни защо са кръстили третия си син Самуил (ВИДЕО)

Шампионът ни в професионалния бокс зае ярка патриотична позиция в спора със Северна Македония чий цар е владетелят

Професионалният ни боксьор Тервел Пулев, който стана мъжки татко за трети път, изрично обясни защо той и съпругата му са избрали името Самиул.

Ето цялото изявление на Тервел Пулев:

Дадох интервю за “Нова” по повод благата вест на такъв светъл християнски празник като Благовещение – раждането на третия ни син с Диана – Самуил.

Запитан бях и защо избрахме за него да носи името Самуил. По необясними за мен причини, точно тази част от интервюто, което дадох за и която намирам за много важна, е изрязана.

В липсващата част изразявах мнението си защо избрахме името Самуил за третия ни син. Това име не е просто продължение на стара традиция в нашата фамилия момчетата да бъдат кръщавани на знакови български владетели.

Името Самуил е наш целенасочен и добре обмислен жест към българската история в конфликта с Македония, касаеща именно чий цар е бил Самуил!

Самуил е български цар и трябва да остане в паметта на всички нас като такъв, а аз и съпругата ми избрахме с много гордост да кръстим Самуил нашето трето момче!

В дните, в които семейството ми се чувства толкова щастливо от появата на новия живот, в мен се надига възмущение от времената, в които живеем. Имам дори усещането, че в България съществува някаква крайно нередна колония!

Страх ни е вече да назоваваме истинските факти?!

Това е явление, присъщо за асимилирания български народ в изконните български територии в северна Гърция, Македония и части от Сърбия! Там нашите сънародници са били репресирани, било им е забранявано да говорят български език и да се самоопределят като българи!

Решението да ми бъдат отрязани точно тези думи, бе определено за продуцентско. Питам се обаче, това продуцентско решение, което посяга върху мотивите ми да кръстя детето си Самуил, интересите на кого обслужва?!

Нима ще отречем, че спорът ни с Македония за тази и за много други възрожденски, велики личности, самоопределили се за българи, продължава от десетилетия?!

Историята на България трябва да бъде съхранявана, пазена непокътната, предавана от поколение на поколение коректно, без увъртане и навеждане. Поне това дължим на предците ни.

Подобни статии

Top