Тервел Пулев отново помага в COVID-19 отделение (ВИДЕО)

Да си патриот не означава да носиш тениска с лика на Левски или Ботев, а да правиш нещо реално за България

Да си патриот, не значи да вееш знамето на 3 март. Нито да имаш тениска с лика на Левски или Ботев. Патриотите си личат по всекидневните им действия – те не си хвърлят боклука по улиците, не карат агресивно по пътищата, държат се уважително с хората.

Една друга проява на патриотизъм ни показва и боксьорът Тервел Пулев. Спортистът отново стана доброволец и в момента работи в Спешно отделение на УМБАЛ „Софиямед“, помагайки в битката срещу коронавируса.

„В болницата има вече затворен коридор, който граничи със спешното отделение. В определен час оттам се придвижват само пациенти с COVID или такива, които имат съмнение, че са болни. Правят се изследвания и рентгени. Преди това го нямаше. Вече броят на заболелите е доста по-голям“, коментира Пулев пред „България днес“.

Според боксьора сред големите проблеми в момента е липсата на достатъчно медицински персонал, тъй като доста от специалистите са болни и карантинирани. „Това създава дисбаланс. Има и случаи на починали доктори“, коментира още той.

Какво точно прави Тервел? Той се включва в каквото може и където има нужда от него. Признава, че чест има напрежение в болницата, което се налага да успокоява. Имало и проблемни пациенти, с което се занимава той. От болницата, разбира се, са благодарни на спортиста и са категорични – той не само е добър спортист, но е и добър човек.

Подобни статии

Top