Тервел Пулев под въпрос за гала вечерта на бокса в Пловдив

Не е ясно дали българинът ще успее да се възстанови и подготви след счупването на ръката за защита на европейската си титла

Тервел Пулев е със счупена лява ръка и вече е с гипс след победата си по точки над американеца Мич Уилямс. Това обаче може да му попречи да участва на гала вечерта на професионалния бокс в Пловдив, която е предвидена за 18-и май, заяви в интервю за Радио Пловдив бившият професионален боксьор Димитър Добрев – Мутата, който записа 10 победи с нокаут от 10 мача, а 5 от тях бяха в САЩ.

Идеята е гала вечерта да се проведе на Античния театър, като по този начин ще напомня на древните гладиаторски битки. Така ще стане и голямо шоу за феновете на бокса в европейската столица на културата, а организацията е съвместна с община Пловдив. Резервен вариант е зала „Колодрума“, но там обстановката няма да е същата.

Възможно е датата на боксовото шоу да бъде изместена, за да може Тервел Пулев да участва в нея.

Спас Генов ще направи реванш с грузинеца Леван Шония. Румънецът Богдан Дину, който бе нокаутиран от Кулрат Пулев, също може да се бие на галата в Пловдив.

Официален дебют пък се очаква да направи 200-сантиметровия пловдивчанин Пенчо Цветков. Той завършва тази година Спортното училище, а вече е седемкратен шампион на България в тежка категория. Предстои му догоров или с немска компания, или с тази на Тайсън Фюри, а негов промоутър ще бъде Ивайло Гоцев.

Предстоят още разговори и с мениджъра Ивайло Гоцев, като надеждите са Тервел Пулев да успее да свали гипса и да се възстанови навреме за защитата на европейската си титла.

Подобни статии

Top