Тервел Пулев триумфира с международната титла на WBA (СНИМКИ И ВИДЕО)

Българинът победи категорично по точки американеца Дешон Уебстър пред 7 хиляди екзалтирани зрители в пловдивската зала „Колодрума“

Тервел Пулев победи категорично американеца Дишон Уебстър пред 6 хиляди зрители в пловдивската зала „Колодрума“ в гвоздея на боксовата гала-вечер. Българинът победи по точки в 12 рунда, след като по време на цялата среща Уебстър всячески избягваше опасните удари към него и като по чудо не бе нокаутиран.

В картите си съдиите бяха категорични – 118-110, 120-108, 118-110 в полза на българина срещу родения в Канзас боксьор.

Седем години след най-значимото отличие в кариерата си на аматьорския ринг – бронзовото олимпийско от Лондон 2012, Тервел Пулев вече носи гордо около кръста си първи тежък пояс в професионалния си път – този на International Cruiserweight WBA.

Този мач и тази титла се очаква да вкарат Тервел сред десетте най-добри боксьори в полутежка категория на планетата и да отворят пред него вратите към далеч по-големи битки за в бъдеще.

Съперникът на по-малкия от обичаните от цяла България братя Пулеви – Дешон Уебстър, извади късмет. Гонгът на шестия рунд спаси американеца от нокдаун, в седмия той едва се държеше на краката си, но показа характер и се върна в битката, за да остане до края достоен за уважение противник на непоколебимия Тервел.

За Тервел Пулев това е 15-та победа при професионалистите от 15 мача, 12 от които той завърши с нокаут. Успехът е много сладък за фамилия Пулеви, защото е извоюван в родния град на бащата на Кубрат и Тервел – Венко Пулев, запалил в братята искрата на бокса и самият той, многократен шампион на България в тежка категория.

За първи път пък на боксова гала у нас, Кубрат влезе в изключително тежката роля да стои в ъгъла на Тервел, а не обратното. След гонга на 12-тия рунд обаче радостта и на двамата бе заслужена. Титлата на Тервел е и втора при професионалистите в съвместната му работа с един от най-добрите и най-опитните специалисти у нас – Михаил Таков, с когото и Тервел, и Кубрат работят още от деца в школата на ЦСКА, а впоследствие и в националния отбор.

Тервел проведе двубоя дисциплинирано и мъдро, без да поема никакви излишни рискове, но това не го спря да доминира от първата до последната секунда и да малтретира методично Уебстър с бързите си като светкавица удари. След награждаването той благодари с поклон на преданата пловдивска публика, изпълнила до краен предел „Колодрума“ и призова за обединение на българския народ.

Подобни статии

Top