Тервел Пулев: Важното е да спечеля, може и без нокаут (ВИДЕО)

Кубрат Пулев: В кариерата си като аматьор не съм присъствал на подобно уникално събитие и шоу в Пловдив

Очакваме на 14 декември зала „Колодрума“ в Пловдив да бъде пълна, след като до момента са подадени 4000 билета, а продажбата на останалите 2 000 върви с много добро темпо. Това каза на официалната пресконференция в Пловдив мениджъра на братя Пулеви – Ивайло Гоцев.

В събота в залата ще се проведе боксова гала-вечер, в която главната битка за международната титла на WBA е между българския професионален боксьор в полутежка категория Тервел Пулев и американеца Дешон Уебстър. Ще има общо 10 мача и голямо шоу за публиката.

Ивайло Гоцев бе категоричен, че Тервел Пулев ще покаже своя талант в основния двубой от професионална боксова гала-вечер. Гоцев обяви още, че Тервел ще се боксира за междуконтиненталната титла, което сериозно ще вдигне реномето му в полутежка категория.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров благодари на организаторите на спортното събитие като подчерта, че освен столица на културата през тази година, градът винаги е бил и столица на спорта. Боксовата гала-вечер той определи като „един голям спортен празник за града“ и изрази надежда за много зрители, тъй като Пловдив е известен с боксовата си школа.

Този мач е много важен и благодаря на кмета Здравко Димитров за подкрепата, каза от своя Кубрат Пулев, като добави, че очаква много хубава финална битка на брат си Тервел. Ще бъде много хубаво шоу, едно събитие, което не е правено в Пловдив и най-важното е Тервел да победи, подчерта Кобрата. Той изрази надежда, че такива боксови гали може да станат традиция за Пловдив.

От своя страна Тервел Пулев обяви, че е важно мачът да бъде спечелен, а не как ще стане това – с нокаут или по точки. Той даде за пример битката в реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис.

„Разучили сме добре противника, знаем какво да очакваме, но не знаем тактиката, на която ще заложи, коментира още Тервел. Той е добър боксьор и затова е тук и ние не го подценяваме“, добави Пулев.

Треньорът на Уебстър каза, че имат идеята и самочувствието за победа, което по думите му е на база на опита, който имат до момента. Дешон е имал за спаринг партньор Артьом Лобов, известен с прозвището си „Руския чук“.

„Благодаря на Господ, че ми дава тази възможност да се състезавам за тази титла. Готов съм да се бия в събота, надявам се на добър мач, да покажа таланта си и да бъде вечер, която никой няма да забрави“, заяви самият Дешон Уебстър.

Началото на боксовата гала-вечер е от 19:00 часа. На 12 декември участниците в нея ще проведат открита тренировка, а на 13 декември от 16:00 часа ще състои и официалния кантар.

Сред останалите участници са големи имена в бокса и някои тепърва прохождащи – румънецът Богдан Дину, Игор Шевадзуцкий и Павло Кроленко от Украйна, Патрик Майлата от Нова Зеландия, Спас Генов, легендата Константин Семерджиев, известен като Коко Тайсъна, младият пловдивчанин  Пенчо Цветков, възпитаник на Димитър Добрев – Мутата, както и чаровната българка Джоана Нуамруе.

Подобни статии

Top