Тервел ще се бие с аржентинец в „Арена Армеец“

Леонардо Дамиан Брузесе е последният вариант за съперник на българина за пояса на EBU

Аржентинецът Леонардо Дамиан Брузесе е третият вариант за съперник на Тервел Пулев за мач на 27 октомври, след като предишните двама опоненти се отказаха.

Това съобщи фейсбук страницата Професионален бокс. Двубоят се очаква да бъде за пояса на Европейския съюз в полутежка категория (EBU). Двете страни имат срок до 5 септември да се разберат или ще се проведе търг.

35-годишният южноамериканец живее от няколко години в Италия. Той има 19 победи (6 с нокаут) и 5 загуби. Брузесе има два мача за пояса на Европейския съюз, в които е записал загуби. Той не е в най-добрата си форма, след като има две поражения в последните три срещи.

Мачът ще бъде един от подгряващите на гвоздея на вечерта в „Арена Армеец“, в която Кубрат Пулев излиза срещу Хюи Фюри, а победителят от двамата ще играе срещу Антъни Джошуа като задължителен претендент за пояса на IBF.

В същото време стана ясно, че Тервел Пулев има проблеми с лактите на ръцете. От няколко седмици той се подлага на иглотерапия при корейски лечител заради болки в тези стави, пише „Меридиан Мач“.

„Този петък е последната му процедура. Надявам се, че ще има ефект“, заяви треньорът на бронзовия медалист от Лондон 2012 – Борислав Бояджиев.

Подобни статии

Top