Тежък балотаж в Пловдив! Битката Атанасов- Димитров с неясен изход , прогнозира „Неохрон“

Листата на ГЕРБ води убедително с 35 %, следвана от НФСБ-ВМРО с 19-20 %, Съюз за Пловдив и БСП с по 12-13 %, Демократична България с 5 % и Кауза Пловдив с 3%

При балотаж Славчо Атанасов печели с 32 % пред Здравко Димитров с 29%, сочи проучването

Днес бяха огласени резултатите от проучването на изследователската агенция „Неохрон“, проведено през първата седмица на октомври. За него са интервюирани 730 пълнолетни жители на община Пловдив, като извадката е представителна за пълнолетното население на града по пол, възраст и образование.

Методиката на изследването е интервюта „очи в очи“ по домовете на анкетираните, като проучването е проведено със собствени средства.

Възможната подкрепа за кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров и кандидата на НФСБ-ВМРО Славчо Атанасов е изравнена до около 30 процента. Следват ги Дани Каназирева с 22 пункта, Николай Радев с около 10, Атанас Костов с около 5, Николай Бухалов с около 4 и Георги Колев с 1,5. Останалите кандидати имат под 1 процент подкрепа.

„Очаква се тежък балотаж, тъй като традиционно на втория тур се наблюдава феномена „всички срещу управляващите“. Ето защо, дори да влезе в балотажа с 3-4 процента преднина, за Здравко Димитров ще бъде много трудно, дори малко вероятно, да го спечели“ – анализира председателят на агенцията Николай Близнаков.

На въпроса: „Как бихте гласували, ако на втория тур се явят следните кандидати?“, в евентуалния сблъсък между Здравко Димитров и Славчо Атанасов печели Атанасов с 32 процента подкрепа срещу 29 за Димитров.

При евентуална битка между Здравко Димитров и Дани Каназирева, печели Димитров с 28 процента подкрепа срещу 25 за Каназирева.

Листата на ГЕРБ води убедително с 35 процента подкрепа и партията продължава да е основната политическа сила в града, като на тези избори е невъзможно да бъде изместена от първото място – сочат данните на „Неохрон“. На второ място е подкрепена листата на НФСБ-ВМРО с 19-20 процента, Съюз за Пловдив и БСП с по 12-13 процента, следвани от Демоткратична България с 5 пункта и Кауза Пловдив с 3.

От „Неохрон“ съобщиха, че се надяват да представят и друго проучване седмица преди изборите на 27 октомври.

Текст: Радио Пловдив

Подобни статии

Top