Тежък инцидент  в столичното метро, един е загинал, а жена е в тежко състояние

На място има засилено полицейско присъствие

Екшън се разигра на станция „Летище София“ в столичното метро. Мъж и жена са намерени в безпомощно състояние в метростанцията от летищните власти. Мъжът е стрелял по жената, след което е насочил оръжието към себе си, научи NOVA. Двамата са имали любовни отношения, разкриха разследващи.

От Спешна помощ заявиха за NOVA, че жената е в много тежко състояние с две огнестрелни рани – една в главата и една в гърдите, интубирана е на място и е откарана в болница с линейка, съобщава НОВА.

Сигналът за стрелбата е подаден около 14.15 часа. На място са изпратени три линейки. Изключително засилено е полицейското присъствие, на място е и шефът на СДВР.

„В 14.24 получихме сигнала за двама окървавени души. Веднага е тръгнала една линейка, а след нея – още две. На място екипите установяват мъж, който е починал, и жена на видима възраст около 50 години в много тежко състояние”, съобщи говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

По информация на прокуратурата не става въпрос за терористичен акт, а по-скоро за битов скандал.

Метрото от линия 1 се движи до метростанция „Искърско шосе“, съобщават от Столичната община. Не е нарушена и работата на летището.

Снимка: БНТ

Подобни статии

Top