Тежък уикенд за пожарникарите в Пазарджик, горяха къщи и работилница с дърва - DC news

Тежък уикенд за пожарникарите в Пазарджик, горяха къщи и работилница с дърва

Напрегнат уикенд на огнеборците в региона.

От петък до днес екипите на пожарната в областта са реагирали на общо 26 сигнала за различен тип инциденти. Като вече съобщихме два екипа на РСПБЗН-Велинград гасиха пожар във велинградското село Биркова.

Огънят обхванал помещение за дървен материал и работилница, а след това и две къщи. В потушаването на пожара са участвали смяна пожарникари с два противопожарни автомобила подпомогнати от две водоноски на горските стопанства „Алабак“ и „Чепино“.  На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Велинград.

В събота следобед екип пожарникари от РСПБЗН-Пазарджик с два противопожарни автомобила са гасили пожар в къща, намираща се в село Априлци. Пожарът бил потушен, но къщата и обзавеждането са изгорели. Огнеборците са се отзовали на сигнали за пожари във вила в местността „Кавал тепе“, гараж в Белово, навес в панагюрското село Баня  и къща в Пазарджик.

И при четирите случая са нанесени материални щети, за радост няма пострадали хора.  Пазарджишки пожарникари са се отзовали и на сигнал за огън в овощна градина, намираща се в землището на село Звъничево.

Унищожени са около 1 декар насаждения , но са спасени други 4 декара.  Пожарникари от РСПБЗН-Пазарджик са оказали помощ на медици от „Спешна помощ“ за сваляне на болна жена от 8-ми етаж на жилищен блок в областния град.

Най-чести са сигналите за запалени сухи треви стърнища и отпадъци.

 

 

 

 

Подобни статии

Top