Тежка експертиза бави следствието срещу общинари за тютюневите складове (ВИДЕО)

Тежка експертиза бави разследването по досъдебното производство

срещу пловдивски общинари за евентуално допуснати нарушения във връзка със стопанисването на изгорелите тютюневи складове. Това заяви след приключване на пледоариите по второинстанционното дело срещу клошаря Любомир Данчев прокурорът от окръжна прокуратура Костадин Паскалев. Паскалев ръководи следствените действия и по двете дела от самото им начало миналата година, след големия пожар, при който изгоряха 4 тютюневи склада.

4 години затвор за клошаря Любо

Експертизата е техническа, посочи прокурорът.

Тя трябва да установи дали евентуално са допуснати нарушения от страна на длъжностни лица от общинската администрация, свързани с опазването на тютюневите складове.

Експертите трябва да уточнят и защо складовете са оставени да се намират в такова състояние, че да могат да влизат в тях външни лица и да се стигне до пожар.  Той обаче отказа да съобщи подробности по нея, както и да обяви кои са заподозрените длъжностни лица и от коя администрация са – районната на „Централен“ или тази на Община Пловдив. „Не можем да ви кажем това, все пак има следствена тайна„, категоричен беше той, но припомни, че обвинението е приложило по делото документи за евентуални инвестиционни намерения спрямо част от изгорелите складове.

Като цяло разследването трябва да излезе със становище дали са допуснати нарушения от общински служители за способстването на пожара, поясни Паскалев. По думите му до края на годината най-вероятно и това досъдебно производство ще приключи и може да влезе в съдебна фаза.

Прокурор и адвокат: Пловдив не е същият след пожара в Тютюневия град (ВИДЕО)

1 2 3

Подобни статии

Top