Тежка глоба за софийски адвокат по делото за грабежа на златото от сестрата на Цар Киро

Подсъдим плаче в залата, изоставен от защитниците си

Максималната глоба от 1000 лв. за неявяване в съдебно заседание без уважителна причина, отнесе софийският адвокат Тервел Раев. Юристът защитава 60-годишния Йордан Станчев, който е един от четиримата подсъдими, ограбили златото на  сестрата на цар Киро – Марийка Илиева.

Раев депозирал молба в Окръжния съд под тепетата, че не може да дойде на заседанието, тъй като трябвало да присъства на друго дело в Софийски градски съд. Той обаче не представил никакви доказателства за това, съобщи в съдебната зала председателят на състава съдия Силвия Цанкова. Тя припомни, че Раев отсъствал и на предишното заседание по делото, като тогава не посочил никаква уважителна причина. Когато пък се насрочвали резервните дати за гледане на делото, нито той, нито колегата му – адвокат Димитър Марковски, не съобщили, че са ангажирани за тези дати.

Марковски-младши също липсваше на днешното заседание. Той обаче приложил болничен лист към молбата си за отлагане на делото. Въпреки това съдия Цанкова постанови да бъде изпратено запитване до болничното заведение, дали е издаван такъв болничен лист и за какво заболяване става дума.

След това съдийката изпрати писмо до Адвокатската колегия в Пловдив да определят резервен служебен защитник на Йордан Станчев и му каза, ако може, да си намери нов адвокат. В резултат Станчев се разплака. През сълзи той обясни, че е дал много пари на двамата столични юристи, но въпреки това нито един няма да дойде в пловдивския съд, за да го защити.

1 2

Подобни статии

Top