Тежка несправедливост към Кубрат! Губи и позицията си на претендент!

Кобрата ще вземе само трохи като хонорар, предлагат му утешителен мач срещу американеца Джарел Милър

Контузията на Кубрат Пулев ще му струва не само място в двубоя срещу световния шампион по версиите на IBF и WBA в професионалния бокс Антъни Джошуа, но и неговата позиция като претендент за титлите, съобщи промоутърът на срещата Еди Хърн в интервю за boxingnews24.com. По-рано той обяви в Туитър, че при подписването на договора между отборите на Пулев и Джошуа е бил договорен и такъв с Карлос Такам, който ще заеме мястото на българина на ринга на 28-и октомври.

Според онлайн изданието, 36-годишният българин няма да получи мач срещу Джошуа тази или следващата година, след като беше заменен от Такам. Според Хърн, Пулев може да получи утешителен двубой срещу някой от другите претенденти за титлата по версията на Международната федерация по бокс (IBF), след като Такам зае неговото място именно като номер 3 в ранглистата й. Ако думите на промоутъра се окажат истина, то това би трябвало да бъде петият в класацията Джарел Милър (19-1) от САЩ.

„Пулев трябваше да спечели много пари, а сега загуби позицията си на претендент за световната титла. Ще вземе може би 1/7 или 1/8 от сумата, която имаше по договор за мач срещу Джошуа. Може би някъде другаде биха провели мача и с контузията на Пулев, но не и в този случай. Това е последното нещо, което ние искаме. А ние искаме най-вече боксьор, който ще търси отчаяно победата. Положението е такова при Такам“, каза Хърн.

По-рано той написа в Туитър: „Имаме развитие: Кубрат Пулев отпада с контузия в рамото. Неговото място ще заеме петият в ранглистата на IBF Карлос Такам. Той ще се бие с Антъни Джошуа на 28-и октомври“.

Подобни статии

Top