Тежка загуба за България с 0:3 от Австралия (ВИДЕО)

Георги Братоев получи контузия в третия гейм и бе откаран в болница

България загуби с 0:3 (-23, -23, -24) от Австралия и втория си мач в София от турнира за Лигата на нациите. Ден по рано момчетата на Пламен Консантинов отстъпиха с 2:3 на Сърбия.

Поражението от австралийците не беше единствената лоша новина за селекционера на „лъвовете“. Разпределителителят Георги Братоев получи  тежка контузия. При 7:6 за България в третишя гейм, той се приземи върху крака на съперников състезател и изкълчи глезена си. Волейболистът видимо изпитваше ужасяваща болка, а на крака му веднага беше поствена шина. Братоев беше откаран за медицински преглед в болница.

След скенера стана ясно, че няма увреждане на връзките на глезена и счупване, а само изкълчване. Днес на разпределителя ще му бъде направен и ядрено-магнитен резонанс, за да може да бъде изписано най-доброто лечение.

Пламен Константинов заложи в стартови състав на няколко нови имена. Георги Братоев започна като разпределител. Братята Розалин Пенчев и Николай Пенчев бяха двойката посрещачи. Илия Петков замени в основния състав капитана Виктор Йосифов, а Владислав Иванов излезе като либеро.

От самото начало на срещата Австралия диктуваше темпото и без особени проблеми поведе с 1:0 гейма. Във втората част българите не успяваха да намерят противодействие на силните атаки на левичаря Линкълн Уилямс. При 9:10 в ролята на диагонал се появи посрещачът Валентин Братоев. И това не промени нещата, а автстралиийците записаха още един гейм в актива си. Последната част беше ужасяваща за България. Освен, че при 7:6 тимът загуби разпределителя си Георги Братоев, който получи тежка контузия, допусна обрат от 24:22 до 24:26.

Най-резултатен за успеха на Австралия беше Линкълн Уилямс с 15 точки, а Пол Сандерсън добави 10 точки.

За България Николай Учиков се разписа с 11 точки, а Николай Пенчев с 10 точки.

Днес играем срещу Русия отново от 20:00 часа.

Снимка: fivb.org

Подобни статии

Top