Тежка зимна обстановка в планинските села на община Асеновград

Пътната обстановка на територията на в община Асеновград вследствие на падналия сняг

На територията на Асеновград и селата – в равнинната част – общинската и републиканска пътна мрежа, не се нуждае от почистване. През нощта е минала техника, която е опесъчила с цел да се избегне заледяване.

Общинската пътна мрежа в населените места в предбалкана също е проходима при зимни условия, пътищата са почистени от падналия сняг – Червен, Долнослав, Тополово и Новаково.

В планинската част, пътната обстановка е по-тежка в резултат на падналия сняг се е образувала снежна покривка между 10 и 20 см. Пътищата са почистени, проходими при зимни условия и се опесъчават. На места има заледявания на северни скатове и сенчести места, които са останали под снежната покривка.

Няма бедстващи хора. През изминалата вечер не е имало прекъсване на електричеството. Община Асеновград призовава шофьорите да бъдат внимателни и да карат със съобразена скорост, тъй като са възможни заледявания по пътищата.

Препоръчва се, при възможност да се избягват пътуванията към гореспоменатите райони. Ако все пак се налага, е добре автомобилите да са оборудвани за зимни условия.

 

Подобни статии

Top