Тежки глоби за Академик преди втория мач с Балкан

Вторият полуфинален сблъсък е тази вечер от 18:30 часа в СК „Сила“

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) наложи глоби на треньор, играч и целия клуб Академик Бултекс 99, след събитията след края на първия полуфинален двубой срещу Балкан от плейофите, завършил с победа за гостите със 79:78.

До момента обаче нито от БФБ, нито от НБЛ са реагирали заради оплакванията и на двата отбора към съдийството, което бе в основата на възникналите проблеми по време и след мача.

Клубът понесе парична санкция от 2000 лева, което не е най-тежкото възможно наказание за инцидентите. Старши треньорът Асен Николов, за когото това е поредно нарушение за сезона, бе глобен със 600 лева, а дисквалифицираният Мартин Дурчев – с 500.

Академик Бултекс 99 вече е длъжен да осигурява охрана и от полицията, а не само от частни охранители, за своите срещи.

Техническото нарушение на Павел Иванов от състава на Балкан ще му струва 300 лева.

Президентът на федерацията Георги Глушков призна, че един от тримата рефери е допуснал груби грешки, но не пожела да разкрие името му. Засега не е ясно дали ще има наказания и за съдиите – Ивайло Рeсиловски, Мирослав Томов и Валери Енев.

Вторият полуфинален двубой е тази вечер от 18:30 часа в спортен комплекс „Сила“. Рефери на двубоя са Владимир Цеков, Николай Цинцарски и Искрен Манолов, а комисар – Желчо Генов.

От ръководството на Академик Бултекс 99 призовават феновете за подкрепа, защото се оказва, че пловдивският клуб е сам срещу всички, но въпреки всичко няма да се предаде доброволно.

Подобни статии

Top