Тежки съперници на волейболистите ни за олимпийска квота

Силвано Пранди остава на поста си и ще продължи да води България

Българските национали по волейбол ще трябва да се справят с много силните отбори на Сърбия и Франция, за да се класират за участие на олимпиадата в Токио догодина. Това стана ясно след края на междуконтиненталните квалификации.

Нашият тим бе изключително близо до спечелване на квота. Пред близо 6000 зрители в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна България водеше с 2:0 гейма срещу големия фаворит Бразилия и имаше мачпойнт при 26:25, но в крайна сметка загуби болезнено след тайбрек с 2:3 (25:23, 25:19, 30:32,16:25,11:15).

Така пред водения от италианския треньор Силвано Пранди тим остана една последна възможност за класиране за олимпиадата. Това е континенталната квалификация за Европа, която ще се проведе в началото на следващата година.

В нея ще участват 8 отбора, а квотата за игрите в Токио отново е една. Освен Сърбия и Франция на пътя на националите към японската столица ще са още Белгия, Словения, Холандия, Германия и Финландия, като има вариант след европейското първенство следващия месец последният отбор да бъде сменен от Естония.

От федерацията потвърдиха, че Пранди остава начело на „лъвовете“ и ще ги води на Европейското първенство през септември, както и на олимпийската квалификация през януари.

Подобни статии

Top