Тинейджъри грабят пловдивчанки, спипаха ги

Грабителите са на 13 и 17 години

Двама тийнейджъри на 13 и 17 години са извършители на грабежи от жени в Пловдив, съобщиха от полицията. По-големият е задържан в полицейския арест.

На 8 ноември криминалисти от Първо РУ в Кючука започнали да разследват сигнал от 67-годишна жена, че към 14 часа, на ул. „Димитър Талев“ от ръцете й била издърпана чанта с над 200 лева. При предприетите издирвателни действия вчера в районното управление бил отведен 17-годишен познайник на полицията, от Калояново.

В хода на допълнително разследване съвместно със служители от Трето РУ са събрани доказателства, че дело на непълнолетния били и други две подобни посегателства от понеделник.

Както бе съобщено, в интервала между 17.50 ч. и 18.10 ч. от две 67-годишни пловдивчанки, пресрещнати съответно на ул. „Оборище“ и ул. „Брезовско шосе“,  общо била отнети  портмонетата с приблизително същата сума. Съучастник в тези случаи бил 13-годишен тийнейджър.

Двете момчета слизали от автобуси, издърпвали чантите на жените и после пак се качвали.

Материалите по образуваните досъдебни производства са докладвани в районната прокуратура – Пловдив. Работата продължава разследващ полицай.

Подобни статии

Top