ТИР се блъсна в билборд на магистралата край Пазарджик, шофьорът му загина на място - DC news

ТИР се блъсна в билборд на магистралата край Пазарджик, шофьорът му загина на място

Спътникът на водача е в болница

Един човек загина, а друг е тежко ранен при тежка катастрофа в района на автомагистрала „Тракия“, станала тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. Тежкият пътен инцидент е станал около 8.40 ч. на 91-вия километър на магистралата в платното по посока за София.

Според подадения на спешния телефон 112 сигнал ТИР с турска регистрация, натоварен с маслини, се е блъснал в билборд край пътя.

На място незабавно са били изпратени екипи на сектор „Пътна полиция“, както и на пожарната – и от Пловдив, и от Пазарджик. Оказало се, че водачът на ТИР-а е загубил управление над товарния автомобил и се е ударил в билборда.

В кабината са пътували двама души – водачът и още един мъж до него, вероятно втори шофьор. Заради силно деформираната кабина обаче, се е наложило да се изчака пристигането на тежък кран, който да повдигне малко кабината, за да може пожарникарите да я разрежат и да извадят двамата мъже.

По данни на полицията шофьорът е починал на място, а спътникът му е жив и е транспортиран с линейка до болницата в Пазарджик.

Какви са причините за тежката катастрофа тепърва ще се изяснява. Товарният автомобил се намира в канавката и не пречи на движението, уточниха от полицията.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top