Тираджията, премазал бременна жена и мъжа й, иска украински преводач (СНИМКИ)

Той обжалва днес 9-годишна присъда

Украинският тираджия Станислав Пислар, който през май миналата година, помете лек автомобил „Ауди“ и затри младо семейство от Бургас, поиска днес от пловдивския апелативен съд преводач от украински език. Пислар, който получи през декември 2018 година 9-годишна присъда, за убийство по непредпазливост на бременната жена и мъжа й, пътували в колата, днес застана пред апелативните магистрати. Той и адвокатът му Орлин Търновалийски обжалват наказанието, наложено от Окръжния съд.

Пислар бе доведен с белезници в съдебната зала. Пред съда той заяви, че няма нищо против, че родителите му не присъстват в залата и на делото може да бъде даден ход (майка му и баща му са и негови частни защитници), но категорично се обяви против преводача, който му бе назначен. Причината е, че тълковникът, който работи с него от самото начало, владее само руски.

„Искам преводач на украински език“, каза Пислар в залата и бе подкрепен от защитника си. Оказа се, че тираджията е учил руски само от пети до девети клас и не го владее прецизно. Според адвокат Търновалийски пък, Украйна е суверенна държава от 1991 година и в нея официалният език е украинският. Така се наложи делото да бъде отложено за следващия понеделник следобед.

В залата днес не присъстваха и близките на загиналото семейство, които са конституирани като частни обвинители. 

1 2

Подобни статии

Top