Тираджията, размазал семейството на магистралата, остава в ареста

Не помнел случилото се

Тираджията, който размаза на автомагистрала „Тракия“ бургаското семейство Северина Коралска и Ивайло Минчев, остава в ареста. Това постанови състав на пловдивския окръжен съд днес.

Обвинение за тираджията, убил семейството на магистралата

Пред съда украинецът Станислав Пислар се разплака и каза, че съжалява за случилото се. В последните си думи той добави, че ако може, ще даде своя живот, за да ги върне и че преживява много тежко случилото се.

Още в самото начало на делото за мярката днес, 28-годишният шофьор обясни, че не помни как е станал тежкият инцидент.

Пред съда от държавното обвинение заявиха, че има опасност тираджията да се укрие, тъй като няма адрес в България, а страната ни няма договор за екстрадиция с Украйна. Според прокурора загиналите по никакъв начин  не са могли да реагират, когато тирът ги връхлетял. Обвинителят посочи, че шофьорът е бил разсеян и не успял да реагира адекватно.

Освен това имало достатъчно доказателства, че именно Станислав е причинил трагедията, а наказанието, което го грози е от 5 до 20 години затвор. Според държавното обвинение шофьорът може да се укрие тъй като няма адрес у нас, а българия няма договор за екстрадиция с Украйна.

Адвокатката на Пислар обаче посочи, че той е взел апартамент под наем в Пловдив. По думите й не е ясно дали шофьорът няма някакъв здравословен проблем, заради който да му е прилошало на пътя.

Припомняме, че на 28 май, на 122 км на магистралата, в близост до Пловдив, ТИР-ът, управляван от Станислав Пислар, помете лек автомобил, в което пътувало бургаско семейство. Съпругата била бременна в седмия месец и мъжът й я карал на преглед в София.

Двама души загинаха при инцидент на АМ „Тракия“

Определението на пловдивския окръжен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред апелативния съд.

Снимки: bTV, plovdiv24.bg

Подобни статии

Top