Тити: Наско е най-добрият вариант за бъдещето на Левски

След Гунди той е най-харизматичната личност в съзнанието на левскарите, а именно те имат огромен принос за днешния успех

Баскетболният специалист – Константин Папазов, коментира пред Gong.bg последните събития от „Герена“. Васил Божков официално заяви, че ще предаде акциите на Наско Сираков, а според Тити това е възможно най-добрият вариант за бъдещето на „сините“. Папазов призна, че Наско Сираков е щял да бъде с него при евентуално взимане на акциите от баскетболния треньор, но дванайсетте дни забавяне за новия развой си струват напълно.

Здравейте, г-н Папазов. В крайна сметка, Васил Божков реши да предостави акциите на Наско Сираков, какво е Вашето мнение? 

– Моето мнение е, че Господ, съдбата и всички, които помогнаха да се стигне дотук, сътвориха най-доброто, което можеше да се случи на Левски. Да си съвсем близо до края, до безпътицата и да се спасиш – това го може само Левски.

Дотук изглеждаше доста мъчно това предоставяне на акции на г-н Сираков, но пък трудният път изглежда сега започва.

– Аз не смятам, че почва трудният път. Почва отговорният път. Пътят, по който Наско Сираков, с постъпките си, ще спечели на 100% доверието на хората, които го последваха. А тези, които все още се съмняват в доброто бъдеще на Левски, съм убеден, че също ще бъдат част от тази огромна „синя“ любов и подкрепа, от която има нужда Наско Сираков, за да реализира всичко най-добро за този клуб.

Вие ще бъдете ли част от тази „синя“ подкрепа и от оздравителния процес в клуба? 

– Това може да бъде решение само и единствено на новия носител на акциите, може да питате него по тази тема. От първия ден той е запознат с всички мои действия. Той щеше да бъде 100% заедно с мен и при другото обстоятелство. Смятам, че си е заслужавало 12-е дни забавяне от това акциите да попаднат в него, вместо в мен. Това е далеч по-смислено и съм убеден, че няма по-подходяща фигура от Наско Сираков.

Вие смятате, че това е по-добрият вариант за Левски? 

– Това просто е най-добрият вариант, със сигурност. В 106-годишната история на Левски са минали много именити личности, има една, която винаги ще бъде най-голямата звезда на небето – Георги Аспарухов. След това, без да засягам никого, защото има много добри футболисти и легенди, но има един, който след Гунди, който със своята харизматичност присъства в съзнанието на левскарите и това е Наско Сираков. Само той може да поведе тази „синя“ общност и съм убеден в качествата му. Както вярвам на очите си, така вярвам в неговите качества. Знам, че той е осъзнал, че пътят на новия Левски трябва да бъде различен от извървения досега.

Какъв ще бъде новият път на Левски? 

– В историята си Левски е спечелил наименованието „отбор на народа“. За да бъде един отбор на народа, трябва народът да има своето огромно присъствие в управлението на този клуб. И аз смятам, че за да успее Наско Сираков, трябва да има изключителен кредит от страна на всички „сини“ любящи сърца. Точно сега и точно днес те трябва да покажат своята подкрепа като изкупят не един, а два пъти стадиона. 34 хиляди продадени билета имат своята финансова стойност на 340 хиляди лева, но той има стойност за историята. За това, че феновете, които са били част от миналото, сега ще помогнат да се случи бъдещето.

Какво ще кажете сега на „синята“ публика, която несъмнено е в еуфория от случващото се? 

– Ще се обърна към всеки един левскар и ще кажа, че именно те са в основата на днешния успех. Те показаха на цяла България, а и на целия свят, че когато силно обичаш, можеш да постигнеш непреодолими висоти. Левски беше много близо до края, а сега е близо до своите огромни успехи, които съдбата му е отредила. Левски е вечен. Той не оцелява, той успява.

Подобни статии

Top