Тити Папазов взима акциите на ПФК Левски!

Баскетболният спец се е разбрал с Васил Божков, има зелена светлина и от държавата

Треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов взима акциите на ПФК Левски, а това стана точна на 4 май – рождения ден на легендата Георги Аспарухов – Гунди, съобщи „Труд“.

Тити Папазов е говорил лично по телефона с бизнесмена Васил Божков, който е в Дубай и срещу него има повдигнати 11 обвинения. Баскетболният спец и верен фен на „сините“ вече търси спонсори, като сред тях са бивши собственици и досегашни рекламодатели.

„Понеже никога не съм лъгал и съм си изградил име на авторитетен човек, ще потвърдя следното“, заяви Тити пред Блиц.

„На 28 април се събрахме в офиса на улици „Тодорини кукли“ с голяма част от феновете на Левски, аз и Павел Колев. Дискутирахме моментната ситуация в клуба. Естествено, първият въпрос, който си зададохме, беше как ще се процедира с акциите, защото те могат да дадат фронт за спасението на закъсалия ни любим клуб.

Стигнахме до мнението и заключението, че трябва да напишем писмо до г-н Васил Божков и г-н Георги Попов, за да попитаме какви са техните намерения.

Аз в този момент казах, че съм  готов да се кача на самолета, да отида в Дубай и да помоля Васил Божков да даде акциите, ако той няма възможност поради обективни причини да изпълнява своите ангажименти, които изпълняваше 14 месеца. Тази моя реакция всъщност ме различи от останалите, присъствали на сбирката. Това е цялата истина.

Акциите са необходими,  за да се отприщи бента на големия язовир. Защото Левски е язовир, най-голямата спортна организация в държавата, а футболният клуб е таванът на българския спорт. Естествено, всички, които бяхме на тази среща, се нагърбихме в тези четири-пет дни да подготвим писмо до г-н Божков, вярвайки, че ще получил адекватен отговор как да се процедира. Сега единствено негово право е да каже на кого ще предаде акциите“.

Подобни статии

Top