Злато за ансамбъла в последния ден на световното (ВИДЕО)

Златните ни момичета спечелиха медалите пред погледа на президента Румен Радев

Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча на 36-о световното първенство по художествена гимнастика в София. Пред погледа на президента на България Румен Радев българските гимнастички Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха страхотно композицията си и получиха оценка от 23.300 точки.

На второ място се класира Япония с 22.800, а на трето е Италия с 22.550 точки. Русия остана на четвърто място с 20.325 точки.

Това бе трети медал за България от шампионата в София след бронза на ансамбъла в многобоя и среброто в отборната надпревара при жените.

На три топки и две въжета възпитаничките на Весела Димитрова допуснаха грешки в изпълнението си и бяха оценени с 20.750 точки. Титлата спечели Италия с 22.550 точки, а на второ и трето място са съответно Русия с 22.200 точки и Украйна с 21.400 точки.

Италианките бяха наградени от президента на ФИГ Моринари Ватанабе, руските гимнастички от Илиана Раева, а Украйна – от президента на БФ по Гимнастика Красимир Дунев.

Световното първенство в София беше официално закрито от Моринари Ватанабе.

Русия завърши на първо място в класирането по медали на световното първенство по художествена гимнастика в София. Рускините гимнастички завоюваха общо 12 отличия. Те взеха 7 златни, 2 сребърен и 3 бронзови отличия.

България зае третото място с 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал, след като гимнастичките от ансамбъла триумфираха на финала на пет обръча и станаха трети в многобоя и си осигуриха квота за олимпиадата в Токио 2020.

Българският тим Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн пък спечели сребро в отборната надпревара при жените.

На второ място в класирането по медали е Италия с шест отличия – 1, златен, 2 сребърни и 3 бронзови.

Общо седем нации спечелиха медали на шампионата на планетата в българската столица, но титлите спечелиха само Русия, Италия и България.

В днешния последен ден от световното първенство зала „Арена Армеец“ е пълна до краен предел и подкрепата към нашите момичета е невероятна.

Подобни статии

Top