Титюков подкара социален микробус (СНИМКИ)

Три нови микробуса получи Социалният патронаж

Зам.-кметът Георги Титюков подкара днес един от трите нови лекотоварни автомобили „Рено“, закупени от общината за Домашния социален патронаж. Возилата ще се използват за доставка на топла и диетична храна до 400 потребители на услугата.

Те ще се използват за разнос на топла, разнообразна и подходяща за различни заболявания храна в 5 от районите на града, включително кварталите Прослав, Коматево и Остромила. Всеки автомобил ще обслужва средно по 80 адреса дневно.

Услугата за разнос на топла храна е част от социалната политика на Община Пловдив. Насочена е към задоволяване на жизнените потребности на самотни и трудно подвижни възрастни хора, с физически или други увреждания. Освен това потребителите на услугата получават и допълнително съдействие от екипа на „Социални дейности” в патронажа при организирането на бита и социалния си живот.

Трите нови автомобила ще заменят част от остарелия автопарк на „Домашен социален патронаж”, които са общо 6. Подмяната на най-старите микробуси (произведени през 1990 г.) ще намали чувствително разходите за ремонт, поддръжка, горива и смазочни материали, както и ефективността и качеството на социалните услуги, предлагани от Община Пловдив.

Микробусите са на стойност близо 140 хил.лв. и са закупени след проведена обществена поръчка.

Подобни статии

Top