Тийнеджър от Пазарджик с великденски подарък за 360 пенсионери

Акцията е под надслов „Козунаци за всеки пенсионер” , а целта е да покаже на възрастните хора, че на празника не са сами

17-годишният Кирил Балдев ще дари за предстоящия Великден с козунаци 360 бедни и самотноживеещи пенсионери от 10 села в страната.

Акцията е под надслов „Козунаци за всеки пенсионер” , а целта е да покаже на възрастните хора, че на празника не са сами и да усетят подкрепата на младите хора.

“ Занимавам се с  благотворителност от 14- годишен. Работя с кметовете на селата, като възрастните хора, които ще получат козунаци за Великден, са избрани именно от тях“, споделя  Кирил, който е ученик в Профилирана гимназия „Иван С. Аксаков” в Пазарджик. В организираните от него акциите се включват приятели и близки.

Три от селата, които са избрани от Кирил и приятелите му, се намират в пловдивската община „Марица”. Това са Строево, Труд и Крислово, където общо 120 пенсионери ще получат по един козунак за Великден.

„Аз не искам просто да отразя една кампания„, казва момчето.

 

Кирил в момента е ученик в самостоятелна форма на обучение. Мечтае да се занимава с политика или ПР и маркетинг. За рождения си ден на 25 май т.г., когато навършва 18 години, също иска да направи благотворителна акция. За празника вместо подарък гостите трябва да донесат по една книга.

Събраните произведения ще бъдат дарени на столично читалище.

Подобни статии

Top