Тийнейджъри с подписка срещу бездомните кучета в Асеновград

Тийнейджъри решиха сами да се опитат да решат проблема с безстопанствените кучета в Асеновград.

Децата организираха подписка с искане да бъде изграден приют за уличните кучета в града. Освен в социалната мрежа, съобщението за петицията вече се разпространява из целия град.

Целта на детската самоинициатива е да накарат институциите да се задействат, за да решат проблема с бездомните животни.

„Хората се оплакват от бездомните кучета, страх ги е да минават по тротоарите и улиците. В града вече има твърде много безстопанствени четириноги”, коментират младите асеновградчани.

Зоокомплексът отказва кучетата на Асеновград

Инициативата им ги е събрала със съмишленици, които разказват за нападения от улични кучета. Само преди дни майката на две момичета е била преследвана от глутница четириноги. Друга асеновградчанка твърди, че бездомни кучета са я подгонвали нееднократно.

„Целта на жалбата, е да се обърне внимание от общината към проблема с кучетата. Децата ни, да се движат свободно без страх от нападащи и хапещи кучета. Целта е да се създаде приют за бездомни животни. Подписката е при родител, в магазина за млечни продукти на ул. „Александър Стамболийски” N 61”, пише в социалната мрежа родител.

„За бездомните трябва също някой да се погрижи, а именно общината.”

Бездомни кучета нападат в Асеновград, общината с извънредна акция

Проблемът с бездомните кучета в Асеновград е от години. Общината се опитва да реши проблема, като ежемесечно се провеждат акции по кастриране и обезпаразитяване на безстопанствените животни.

От там обаче признаха, че изграждането на приют на този етап не е в приоритетите на администрацията, тъй като струва скъпо.

Top