„То“ на Орлин Чуховски гостува в НБ „Иван Вазов“

 Книгата „То“ на Орлин Чуховски ще бъде представена днес от 17.30 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив .

Книгата „То“ събира разсъждения и убедено мнение за еволюцията на човечеството, нейния  смисъл и изненадващи изводи на Орлин Чуховски, които обединяват научното и културно познание.

В този смисъл, както е написано на корицата на книгата, „То – с което се отключва и заключва битието. Само То е само Едно и само по себе си“. След пет години проучване, редактиране и целенасочена осмислена работа, текстът е доведен до печат от Спас Мавров – скулптор, писател и езотерик. Той ще представи книгата на 11 април в библиотеката.

Авторът е роден в София,  завършва специалност „Графика“ във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. Член на СБХ. Реализирал е над двадесет и пет самостоятелни изложби из цяла България и има участия във форуми на изобразителното изкуство.

Наред с това, негови творби присъстват в частни и музейни колекции в Холандия, Италия, Испания, Франция, Германия, Япония…

Проявява изключителен интерес към философските въпроси на живота, намерил отражение в негови записки и теоретични разработки и обобщения.

Починал е през 2008 г.

 

Подобни статии

Top